Hungary United Kingdom(Great Britain) Germany


Miskolctapolcai barlangfürdő

Miskolctapolca vizének jótékony hatásáról már a XVI. században  közismert volt, hiszen a környék lakosságán kívül már a török is felfedezték maguknak a meleg vizes forrásokat.

Azonban ahhoz, hogy a Miskolctapolcai Barlangfürdő a mai formáját elnyerhesse, hosszú századoknak kellett eltelnie, melyek alatt többször is módosult a forrás kihasználásának tervezete. Ugyanis egy fürdőház kialakítása már az 1700-as évek elején felmerült, melyet a század közepe tájékán egy tavas megoldás követett. Innen a következő százados sajnos csak további hanyatlásokat hoztak, melynek csak a XX. században bekövetkező városfejlesztés szabhatott gátat.

Így a jelenlegi Miskolctapolcai Barlangfürdő innen datálhatja magát. Bár még ez a század sem hozhatta meg a Miskolctapolcai Barlangfürdőt megillető sikert, ugyanis a hazánkban kialakult sajátságos helyzetek csak az ezred fordulóra hozták meg az újabb sikereket.

Jelenlegi kialakítását 2012-ben nyerte el véglegesen, amikor is a Miskolctapolcai Barlangfürdő egy 28 fős szauna-kabinnal bővült, így kínálva Európában olyan egyedülálló szolgáltatásokat, melyekért érdemes meglátogatni hazánkat.

A Barlangfürdő négy csillagos minősítést kapott!

 

Még nem fedezte fel a Miskolctapolcai Barlangfürdő csodálatos szolgáltatásait?

Akkor ha nálunk jár, most mindenképp jól jár, ugyanis a Zenit Panzió szállóvendégei számára a Miskolctapolcai Barlangfürdő területére kedvezményes belépőket kínál.

Foglalja le szállását most! + 36 46 561 561

 

 

 

Facebook
Hírlevél
Elfogadjuk

szep-kartyakPanziónkban már Szép Kártyával, valamint Erzsébet utalvánnyal is fizethet!

 

Calendar